Bemutatkozás
Borászatunkat 2021-ben alapítottuk a Tokaj-Hegyaljai borvidéken, Tállyán. Jelenleg 2 hektáron gazdálkodunk, és készítjük borainkat.
Területeink Tállya határán helyezkednek el, azon belül is kiemelt minősítésű dűlők 1-1 kisebb parcelláin. Birtokunkon a borvidék két emblematikus szőlője, a furmint és a hárslevelű található, mely kb. 65-35 % arányban oszlik el.
Úgy gondoljuk, hogy a bor készítéséhez nem elegendő a kiemelkedő adottságú terület, hanem minőségi bor csak és kizárólag minőségi szőlőből készülhet, ezért dűlőinken szigorú hozamkorlátozást és évközbeni fürtválogatást alkalmazunk.
A borkészítés modern acéltartályokban történik, amit kézi szüret előz meg. A szőlőket kíméletesen préseljük, majd irányított technológiával erjesztjük boraink. Évjárattól függően borainkat finomseprőn tartjuk 4-6 hónapig, így kialakul egyfajta egyensúly a bor teste és frissessége között. Fontosnak tartjuk, hogy a Tokaj-Hegyaljai borvidék újhullámos, “fiatalos” arcát megmutassuk.